استرس و پرفشاری خون چه رابطه ای دارند؟

استرس و پرفشاری خون چه رابطه ای دارند؟

استرس و پرفشاری خون چه رابطه ای دارند؟! استرس و ابتلای دراز مدت به بیماری فشار خون ارتباطی ندارند ، اما تلاش برای کاهش استرس می تواند به سلامت کلی بدن کمک کند که کنترل فشار خون را هم در بر می گیرد . در این  جا نشان می دهیم که چگونه این امر امکان پذیرست .

قرار گرفتن در موقعیت های استرس زا می تواند مقدار فشار خون را به طور موقت افزایش دهد
اما آیا می تواند سبب بروز پرفشاری خون در دراز مدت شود ؟
آیا قرار گرفتن در معرض استرس کوتاه مدت و افزایش موقت فشار خون می تواند در دراز مدت به ابتلا به بیماری فشار خون بیانجامد ؟
هرچند انجام فعالیت بدنی و تمرین های ورزشی  3 تا ۵ بار در هفته به مدت ۳۰ دقیقه می تواند مقدار استرس را کاهش دهد . اگر مبتلا به پرفشاری خون هستید ، فعالیت هایی را انجام دهید که بتوانند استرس شما را کنترل کنند و برای سلامتی خوب باشند در این صورت در دراز مدت کاهش مقدار فشار خون را مشاهده خواهید کرد.

واکنش شما به  موقعیت استرس زا می تواند بر میزان فشار خون تاثیر بگذارد

در هنگامی که در موقعیت استرس زا قرار می گیرید بدن هورمون هایی را ترشح می کند که با افزایش تعداد ضربان قلب و تنگ کردن عروق به طور موقت مقدار فشار خون را افزایش می دهند . هیچ مدرکی برای اثبات تاثیر گذاری استرس بر بروز بیماری پرفشاری خون ، حمله قلبی و سکته مغزی در دست نیست . عوامل دیگری که به تنگ شدن عروق کمک می کنند عبارتند از :

  • سیگار کشیدن
  • نوشیدن الکل به مقدار زیاد
  • مصرف غذاهای ناسالم

البته ابتلا به بیماری های قلبی با مشکلات دیگر مرتبط با استرس رابطه دارد از جمله :

  • اضطراب
  • افسردگی
  • کناره گیری از دوستان و فامیل

اما هیچ مدرکی وجود ندارد که بتواند رابطه بین این عوامل با بروز پرفشاری خون را اثبات کند . به علاوه ، هورمون های بدن که در هنگام قرار گرفتن بدن در معرض استرس ترشح می شوند به شریان ها آسیب رسانده و به بروز بیماری های قلبی کمک می کنند . برخی از نشانه ها از جمله نشانه هایی که بر اثر ابتلا به افسردگی بروز می کنند ممکنست سبب شوند که مصرف داروی فشار خون یا داروی قلب خود را فراموش کنید. افزایش میزان فشار خون بر اثر استرس قطعی است. اما وقتی که استرس برطرف می شود ، مقدار فشار خون به سطح طبیعی باز می گردد . تکرار دفعات تغییردر مقدار فشار خون به عروق خونی ، قلب و کلیه ها آسیب می رساند که دردراز مدت سبب بروز بیماری پرفشاری خون می شود.

فعالیت هایی که استرس را کاهش داده و مقدار فشار خون را کم می کند

کاهش سطح استرس نمی تواند به طور مستقیم مقدار فشار خون شما را در دراز مدت کم کند اما با این روش ها می توانید استرس را کنترل کرده و سلامتی خود را حفظ کنید . روش ها و تکنیک های کنترل استرس که می توانند تغییرات رفتاری ایجاد کنند را یاد بگیرید . این روش ها به کاهش مقدار فشار خون کمک می کنند .

استرس و پرفشاری خون
استرس و پرفشاری خون

برخی از روش های متعددی برای کنترل استرس و پرفشاری خون عبارتند:

  • برنامه زندگی خود را ساده کنید : اگر همیشه عجله دارید ، نگاهی به برنامه زندگی خود و فهرست کارهایی که باید انجام دهید بیندازید . فعالیت هایی که زمان می برند و اهمیت چندانی ندارند را مشخص نموده و مدت زمان کمتری برای آن ها صرف کرده یا آن ها به طور کلی را حذف کنید .
  • نفس عمیق بکشید : به آرامی نفس عمیق بکشید ، تنفس عمیق بدن را آرام می کند
  • ورزش کنید : انجام فعالیت های بدنی یک روش طبیعی برای غلبه بر استرس است . فقط لازمست که پیش از شروع به تمرین از پزشک خود اجازه بگیرید ، به خصوص اگر مبتلا به پرفشاری خون هستید .
  • یوگا و مدیتیشن : یوگا و مدیتیشن بدن را تقویت و آرام می کند . این تکنیک ها مقدار فشار اول یا فشار سیستولیک را تا ۵ میلی متر جیوه ( و حتی بیشتر ) کاهش می دهد .
  • خواب کافی داشته باشید : کم خوابی مشکلاتتان را وخیم تر می کند .
  • دیدگاه خود را نسبت به زندگی تغییر دهید: وقتی که با مشکلات دست و پنجه نرم می کنید ، سعی کنید شکایت نکنید ، احساسات خود را نسبت به موقعیت استرس زا بشناسید و سپس جهت پیدا کردن راه چاره و راه حل اقدام کنید .
  • هدف اصلی این است که چه چیزی یا کدام روش برای شما موثر تر است ، نگرش باز داشته باشید و از تجربه های جدید استقبال کنید . استراتژی های خود را انتخاب کرده و با به کارگیری آن ها از نتایج حاصل برای سلامتی خود استفاده کنید.

این مقاله چقدر برای شما مفید بود؟

میانگین امتیاز: ۰ / ۵. تعداد رای: ۰

هنوز نظری ثبت نشده. شما اولین نفر باشید!

همانطور که این پست برای شما مفید بود

مارا در اینستاگرام‌هم دنبال کنید...

مقالات پیشنهادی

دیدگاه

0 نظر تاکنون ارسال شده است