چگونه تری گلیسیریدهای خون را پایین بیاوریم؟

چگونه تری گلیسیریدهای خون را پایین بیاوریم؟

چگونه تری گلیسیریدهای خون را پایین بیاوریم.. با وجود کلسترول خوب و بد ، چربی های اشباع شده و نشده … وقتی به بیماری قلبی مبتلا هستید لازمست که برنامه ای برای کنترل وضعیت چربی ها در خون خود داشته باشید . از بین چربی ها شناخت تری گلیسیرید ها از همه  آسان تر است. به زبان ساده چربی های خون را تری گلیسیرید می گویند. آن ها برای تامین انرژی به کار می روند.

اگر مقدارشان زیاد شود در جاهای مختلف بدن ذخیره می شوند تا در صورت نیاز بعدا مورد استفاده قرار بگیرند. اگر سطح خونی آن ها بالا رود یعنی احتمال ابتلا به بیماری قلبی بیشتر خواهد شد. بنا براین، دانستن مقدار چربی های خون لازمست تا در صورت زیاد بودن مقادیرشان بتوان اقدامات لازم را انجام داد. پزشک به شما کمک می کند تا بتوانید مقدار چربی خون خود را در حد مناسب نگه دارید.

تری گلیسیرید چیست؟

تری گلیسیرید ها نقش مهمی در زندگی ما دارند و شکل اصلی چربی هستند که به آن ها لیپید هم گفته می شود. وقتی که مقدار چربی های بدنتان زیاد شد و در نواحی باسن و شکم تجمع یافت ، باید درباره تری گلیسیریدها صحبت کنیم. آن ها محصول نهایی هضم غذا و شکسته شدن چربی های موجود در مواد غذایی هستند.

در مواردی هم از منابع دیگر مانند کربوهیدرات ها ساخته می شوند. در بین وعده های غذایی که به انرژی نیاز دارید ، هورمون های بدن آن ها را تجزیه کرده و کالری های ذخیره شده را به مصرف می رساند.

چگونه اندازه گیری می شوند؟

پزشک انجام آزمایشات چربی خون را توصیه می کند. در این آزمایش انواع کلسترول از جمله سطوح کلسترول خوب و بد اندازه گیری می شود. انجمن قلب آمریکا پیشنهاد می کند که همه افراد ۲۱ سال به بالا باید هر ۵ سال یک بار آزمایشات چربی خون را انجام دهند. اگر بیش وزن باشند باید در فواصل کوتاه تر این آزمایشات انجام شوند. ورود چربی های جدید حاصل از مصرف مواد غذایی اوضاع را بدتر می کند. انجام آزمایشات اهمیت زیادی دارند زیرا بالا رفتن چربی خون علامتی ندارد.

تری گلیسیرید
تری گلیسیرید

سطوح طبیعی و غیر طبیعی چربی خون چقدر است؟

برنامه ملی آموزش کلسترول رهنمودهایی را برای مقادیر تری گلیسیرید ها در خون ارائه کرده که به شرح زیر است :

  • سطح طبیعی: کمتر از ۱۵۰ میلی گرم در دسی لیتر خون
  • مرزی: ۱۵۰ تا ۱۹۹ میلی گرم در دسی لیتر خون
  • بالا : ۲۰۰ تا ۴۹۹ میلی گرم در دسی لیتر خون
  • خیلی بالا: ۵۰۰ میلی گرم یا بیشتر

بالا بودن مقدار تری گلیسیرید ها منجر به بروز بیماری قلبی می شود به خصوص در افرادی که کلسترول خوبشان کم و کلسترول بدشان زیاد است. همچنین اگر به دیابت نوع ۲ مبتلا باشند.

متخصصان در گذشته درباره اهمیت تری گلیسیریدها بحث می کردند اما امروز مشخص شده است که سطوح بالای آن ها در خون با ابتلا به بیماری های قلبی مرتبط است. نکته اصلی این است که : یک رژیم غذایی مناسب و ورزش می تواند سطح تری گلیسیریدها در بدن را کاهش دهد ، کلسترول را کنترل کرده و از احتمال ابتلا به بیماری قلبی بکاهد.

درمان های خانگی کاهش دهنده تری گلیسیریدهای خون

اگر مقدار تری گلیسیریدهای خونتان بالاست باید تغذیه خوب داشته باشید و ورزش کنید. در این جا راهکارهایی در این باره ارائه می شود:

  • ورزش سبک: توصیه می شود که ۵ روز یا بیشتر در هفته ورزش کنید. قبل از شروع هر برنامه ورزشی با پزشک خود مشورت کنید.
  • وزن خود را کنترل کنید: اگر اضافه وزن دارید با کاهش ۵ تا ۱۰ درصد از وزن می توانید تری گلیسیریدهای خون را کم کنید. افرادی که وزن طبیعی دارند در بیشتر موارد مقدار لیپیدهای خونشان طبیعی است. شکم بزرگ حاکی از بالا بودن سطوح چربی ها ست.
  • چربی بد را کمتر مصرف کنید: سعی کنید مقدار چربی اشباع شده ، چربی های ترانس و کلسترول را در رژیم غذایی خود کم کنید. کاهش مصرف کربوهیدرات ها گام اول به شمار می رود.

الکل کمتر بنوشید:نوشیدن آبجو ، شراب و لیکور سطح چربی خون را بالا می برد. نتایج حاصل از برخی مطالعات نشان می دهند که نوشیدن ۱ شات در روز برای زنان و ۲ شات در روز برای مردان می تواند سطوح چربی ها را بالا ببرد.

ماهی مصرف کنید: انواع ماهی خال مخالی ، ماهی قزل آلای دریاچه ، شاه ماهی ، ساردین ، تن آلباکور و سالمون  حاوی اومگا ۳ هستند . اومگا ۳ چربی خوب برای بدن به شمار می رود. این ماده به راحتی با مصرف غذا ها تامین نمی شود و پزشک مصرف مکمل حاوی اومگا۳ را تجویز می کند.

مصرف دارو

در برخی از موارد اصلاح سبک زندگی برای کاهش سطح چربی ها در بدن کافی نیست و لازمست که دارو مصرف کنند . تصمیم گیری برای نوع داروی مصرفی بر عهده پزشک است زیرا مصرف دارو بر همه قسمت های بدن تاثیر می گذارد . رایج ترین داروها عبارتند از:

  • فیبرات ها ( لوپید ، فیبریکور و تریکور
  • نیکوتینیک اسید ( نیاسپان)
  • باید مقادیر زیاد اومگا۳ مصرف شود تا تری گلیسیرید ها کاهش یابند. مصرف اومگا ۳ تحت نظر پزشک صورت گیرد.
  • پزشک ممکنست داروهای دسته استاتین ها را تجویز کند که کلسترول خون را کاهش می دهند از جمله آتورواستاتین ، روزواستاتین و سیمواستاتین.
  • درصورت بروز هر گونه عارضه جانبی به پزشک اطلاع دهید.

این مقاله چقدر برای شما مفید بود؟

میانگین امتیاز: ۰ / ۵. تعداد رای: ۰

هنوز نظری ثبت نشده. شما اولین نفر باشید!

همانطور که این پست برای شما مفید بود

مارا در اینستاگرام‌هم دنبال کنید...

مقالات پیشنهادی

دیدگاه

0 نظر تاکنون ارسال شده است