۱۳ ماده غذایی که فشار خون را پایین می آورند

۱۳ ماده غذایی که فشار خون را پایین می آورند

۱۳ ماده غذایی که فشار خون را پایین می آورند

فقط رژیم غذایی مدیترانه ای یا DASH

یکی از ابزارهایی که پزشک برای کاهش فشار خون از آن استفاده می کند ، رژیم غذایی مدیترانه ای یا DASH  است . البته یک رژیم غذایی نیست بلکه نوعی سبک غذایی به شمار می آید. باید مصرف نمک را قطع کنید ، میوه و سبزی بخورید و غذاها را با حبوبات کامل ، ماهی ، مرغ ، آجیل و لبنیات کم چرب تهیه کنید.

سبزی خوار شوید

مصرف نمک سبب احتباس آب در بدن می شود. در نتیجه حجم خون افزایش یافته و فشار به شریان ها بیشتر شده و مقدار فشار خون افزایش خواهد یافت. ظرف غذایی خود را با سبزیجات و سبز برگ ها از جمله اسفناج ، بروکلی ، کلم و کلم پیچ پر کنید تا پتاسیم کافی مصرف شود. مصرف املاح سبب می شود که سدیم اضافی از راه ادرار از بدن خارج شود و فشار از عروق خونی برداشته شود.

 

مصرف انواع توت

مصرف انواع توت شامل بلو بری ، توت فرنگی  و توت سیاه که حاوی رنگ دانه های زیادی هستند ( آنتوسیانین ) برای عروق خونی مفید است. این ماده طبیعی به دیواره شریان ها کمک می کند که انعطاف پذیری خود را حفظ کنند و مقدار فشار خون را کاهش داده و سلامتی قلب را به دنبال خواهد داشت

ماست

کلسیم ماده کلیدی برای پرفشاری خون به شمار می رود و به عروق خونی کمک می کند که در حین استحکام ، منعطف باشند . مصرف ماست کم چرب ساده بهترین راه برای افزودن کلسیم به رژیم غذایی است که البته باید بدون شکر یا میوه زیاد مصرف شود. برای ایجاد کمی تنوع می توانید تعدادی توت به آن اضافی کنید تا شیرینی طبیعی به ماست اضافه شود. از طرف دیگر برای فشار خون هم خوب است.

ماهی چرب

منبع دیگر کلسیم ماهی استخوانی است که به صورت کنسرو سالمون یا ساردین در دسترس قرار دارد. ماهی چرب مانند ماهی خال خالی و ساردین حاوی اومگا ۳ است ، این اسید چرب سلامتی را ارتقاء بخشیده و به قلب کمک می کند . مطالعات در زمینه مصرف مکمل های روغن ماهی حاکی از این است که مقدار فشار خون را کاهش می دهد به خصوص اگر پرفشاری خون متوسط یا شدید باشد.

مصرف دانه های گیاهی

مصرف دانه های بی نمک مانند کدو تنبل ، دانه کتان و آفتابگردان و افزودن آن ها به سالاد ، ماست یا جو دوسر به کاهش فشار خون کمک می کند. دانه های گیاهی منبع املاح حیاتی مانند منیزیم است که به کنترل فشار خون و شل کردن عروق خونی کمک می کند.

مصرف جو دوسر

غلات کامل مواد غذایی خوبی به شمار می روند زیرا سالم ، سیر کننده و کم سدیم هستند. همچنین ، فیبر زیادی دارند که به کنترل وزن و فشار خون کمک می کند. غذاهای حاوی جو دوسر را با آب یا شیر کم چرب بپزید. برای شیرین کردن آن ، افزودن قطعات موز، شکر قهوه ای یا شربت افرا مناسب است.

مصرف چغندر

یافته های پژوهش ها نشان می دهد که نوشیدن ۲ فنجان ترکیبی از سه قطعه چغندرو آب سیب می تواند مقدار فشار خون سیستولیک را در مدت چند ساعت کاهش دهد. در مردان تاثیر بیشتری دارد. فشار خون سیستولیک بالا می تواند احتمال بروز سکته مغزی را زیاد کند . چغندرپخته و برگ آن که حاوی پتاسیم زیادی است بهترین گزینه به شمار می رود.

سیر

سیر بیشتر از یک مزه برای غذا به حساب می آید. مصرف این ماده غذایی سبب بالا رفتن سطوح نیتریک اوکسید شده و عروق خونی را متسع می کند. هرقدر عروق خونی متسع باشد ، بار قلب کم تر  می شود . در نتیجه مقدار فشار خون کاهش می یابد.

پسته

آجیل شامل گردو و انواع بادام منبع غنی از چربی های سالم و مفید برای قلب است البته به شرطی که شور نباشد. اما برای فشار خون بهترست پسته بخورید. مصرف پسته بیشترین تاثیر را در پایین آوردن فشار خون دارد.

انار

نوشیدن آب انار به طور مرتب می تواند مقادیر فشار خون را کاهش دهد. اما باید مراقب شکر اضافه شده به آن باشید. آب میوه مانند میوه فیبر ندارد پس بهترست که وقتی آب میوه می نوشید با مصرف میوه فیبر را به بدن برسانید تا سلامت قلب حفظ شده و دفع منظمی داشته باشید .

روغن زیتون

مصرف پلی فنول ها که آنتی اکسیدان های محافظت کننده هستند ، با مصرف روغن زیتون تامین می شود. پلی فنول ها برای حفظ سلامت عروق خونی مفیدند و قدرت ارتجاعی آن ها را حفظ می کنند. انتخاب مناسبی برای مصرف روغن به شمار می رود. به جای کره ، مارگارین یا کانولا می توانید در پخت و پز از روغن زیتون استفاده کنید.

بنشن و حبوبات

مصرف یک فنجان حبوبات ، عدس ، نخود پخته به کنترل فشار خون کمک می کند و آن را کاهش می دهد. بنشن ها و حبوبات فیبر زیادی دارند و می توانند بیماری های قلبی را هم بهبود بخشیند.

شکلات سیاه

خیلی هیجان زده نشوید…. شکلات سیاه حداقل ۵۰ تا ۷۰ درصد کاکائو دارد. مصرف آن می تواند ماده ای به نام فلاوانول را به بدن برساند که همراه با سیر ، به عنوان یک ماده آنتی اکسیدان می تواند سطوح اکسید نیتریک را بالا برده و عروق خونی را متسع کند. فشار خون از این طریق پایین آمده و واضح است که باید مقدار کمی شکلات مصرف کنید.

رژیم غذایی درمان بیماری نیست

اگر فشار خونتان بالاست یا مرزی است باید یک رژیم غذایی سالم داشته باشید که می تواند شرایط را کنترل کند یا از بدتر شدن اوضاع جلوگیری نماید. اما باید به موارد دیگر و غیر از خوردنی ها هم توجه کنید… وزن خود را کاهش دهید ، ورزش کنید و داروهایی که پزشک تجویز کرده است را مصرف کنید .همه این موارد ذکر شده کاهنده فشار خون  درمان کمکی هستند وهیچ کدام به تنهایی  درمان فشار خون نیستند بلکه  به همراه دارومفید هستند.اگر برای شما داروی فشار خون تجویز شده حتما” داروها راهم مصرف کنید و در هیچ شرایطی داروهای فشار خون را قطع نکنید.

هرگز بدون مشورت با پزشک خود داروهای فشار خونتان را قطع نکنید یا تغییر ندهید.

 

مقالات پیشنهادی

دیدگاه

0 نظر تاکنون ارسال شده است