فیبریلاسیون دهلیزی چگونه درمان می شود؟

فیبریلاسیون دهلیزی چگونه درمان می شود؟

درمان فیبریلاسیون دهلیزی

ضربان های نامنظم قلبی بدین معناست که خون نمی تواند آن طور که باید جریان یابد و در این صورت امکان تشکیل لخته درون قلب وجود دارد. اگر یکی از این لخته ها به مغز برسد ، سکته مغزی بروز می کند. پزشک شما برای درمان این عارضه داروهایی را تجویز می کند که به سن ، نشانه ها و نحوه بروز آن ها ، مدت زمانی که مبتلا به فیبریلاسیون دهلیزی هستید و سایر مشکلات جسمی و سابقه بروز سکته مغزی بستگی دارد.

رقیق کننده های خون

داروهایی که احتمال تشکیل لخته را کاهش می دهند و خون را رقیق می کنند ، داروهای ضد انعقاد نامیده می شوند. به خصوص اگر مبتلا به پرفشاری خون ، دیابت یا نارسایی قلبی باشید این داروها تجویز می شوند. رایج ترین دارو از این دسته وارفارین ( کومادین) است. این دارو خطر بروز سکته مغزی را برطرف می سازد اما لازمست که مرتب آزمایش خون بدهید. مراقب آسیب دیدگی ، بریدگی و .. باشید. مصرف برخی از غذاها تاثیر وارفارین را کم می کنند. اگر باید عمل جراحی انجام دهید ، کار دندانپزشکی دارید یا هر گونه اقدام پزشکی دیگر حتما مصرف رقیق کننده های خون را متوقف کنید. لازمست که مصرف داروهای ضد انعقاد را به پزشک اطلاع دهید.

 

داروهای رقیق کننده دیگر

داروهای ضد انعقاد جدید تر شامل آپیکسابان ، دابیگاتران ، ادوکسابان ، ریواروکسابان است. مصرف این داروها هم از بروز سکته مغزی جلوگیری می کند. با مصرف این داروها لازم به انجام آزمایش خون مرتب  نیست. به علاوه ، مصرف غذا ها تاثیری بر عملکرد آن ها ندارد ولی باز هم مشکل خونریزی وجود دارد.

کاهش تعداد ضربان های قلب

وقتی که قلب به تندی می تپد ، می توان با مصرف دارو بار قلب را کم کرده و کار عضله قلب را کم کرد. تعداد نبض کم تر از ۱۰۰ ضربان در دقیقه سبب می شود که احساس کنید قوی تر هستید. بدین منظور ، پزشکان داروهای بتا بلوکر یا بلوکه کننده کانال کلسیم را تجویز می کنند که به شرایط جسمی شما بستگی دارد.

 

باز تنظیم یک ریتم قلبی جدید

برخی از مبتلایان به فیبریلاسیون دهلیزی نیاز به یک دستگاه الکتریکی کاردیوورژن دارند تا ریتم قلبشان را تنظیم کند. این عمل تحت بیهوشی ضعیف و به وسیله اتصال الکترودها به بدن جهت شوک دادن به قلب انجام می شود. پزشک ابتدا از طریق سونوگرافی محل لخته در قلب را مشخص می نماید اگر لخته وجود داشته باشد باید چند هفته قبل و بعد از این عمل داروی رقیق کننده خون مصرف کنید .

 

باز تنظیم قلب از طریق مصرف داروهای ضد آریتمی

در حدود نیمی از افرادی که کاردیوورژن کرده اند بازهم دچار فیبریلاسیون دهلیزی می شوند. از این رو بعضی اوقات داروهای ضد آریتمی تجویز می شود تا ضربان های قلب را منظم کند. در صورت مصرف این داروها باید مرتب به پزشک مراجعه کنید تا عوارض جانبی ناشی از مصرف آن ها از جمله مشکلات ریتم قلب را بررسی کند .

ابلیشن

وقتی که مصرف داروها و درمان الکتریکی تاثیری نداشته باشد پزشک انجام ابلیشن را توصیه می کند. برای انجام این عمل یک داروی مسکن به شما داده می شود، جراح یک تیوب نرم ، نازک و انعطاف پذیر را وارد یک رگ بزرگ می کند و آن را به سمت نقطه ای از قلب می فرستد که فعالیت الکتریکی غیر طبیعی دارد و سبب بروز آریتمی شده است و آن قسمت را می سوزاند یا فریز می کند. بستگی به نوع ابلیشن ، ممکنست به پیس میکر نیاز پیدا کنید. گاهی اوقات لازمست که بیش از یک ابلیشن انجام شود ولی اگر موفقیت آمیز انجام گیرد از شر فیبریلاسیون دهلیزی خلاص خواهید شد.

 

قرار دادن پیس میکر ( ضربان ساز) برای داشتن یک ضربان منظم و متناوب

پیس میکر یک دستگاه کوچک باتری دار است که در زیر پوست و نزدیک ترقوه قرار داده می شود.این دستگاه سیم هایی دارد که به قلب شما متصل شده اند و وقتی قلب خیلی آهسته کار کند آن را فعال می سازد. بعد از عمل جراحی ، باید استراحت کنید ولی به زودی می توانید فعالیت های روزانه خود را از سر بگیرید. بیشتر دستگاه های الکترونیکی مانند میکروویو یا تلفن ها بر عملکرد پیس میکر اثر نمی گذارند اما سیستم های امنیتی و هدفون بر آن اثر گذارند. به تدریج یاد می گیرید که چگونه نبض خود را کنترل کنید و در تاثیر دستگاه ها در امان بمانید.

 

جراحی قلب

اگر مصرف دارو و اقدامات مداخله ای دیگر کارساز نباشد ، یا مشکل قلبی دیگری داشته باشید، پزشک ممکنست انجام یک جراحی به نام عمل میز را پیشنهاد کند. این روش به هنگام عمل قلب باز استفاده می‌شود. در این روش پزشک به کمک اسکالپل و یا تجهیزات ابلیشن، زخم‌های پر پیچ و خمی را در بافت دهلیزها ایجاد می‌کند. زخم‌های ایجاد شده در این روش نیز مانند روش کاتتر موجب از بین رفتن سیگنال‌های الکتریکی عامل انواعی از آریتمی می‌شود. گاهی اوقات این عمل فقط با ایجاد یک برش کوچک انجام می گیرد. در صورتی که دیگر انواع درمان فیبریلاسیون دهلیزی برای فرد کارگر نبوده و همچنین برای درمان دیگر اختلالات قلبی، همچون بای‌پس عروق کرونری یا ترمیم دریچه‌های قلبی قرار است تحت جراحی قرار بگیرد، این روش بهترین انتخاب خواهد بود.

 

 

تغییر در سبک زندگی

فرقی ندارد که مبتلا به فیبریلاسیون دهلیزی باشید یا نه ، لازمست که عادت های مضر برای قلب خود را کنار بگذارید. غذای سالم بخورید. مصرف کافئین را متوقف کنید ( در برخی از افراد مصرف قهوه ، سوداو چای نشانه های بیماری را بدتر می کند).قبل از مصرف داروهای ضد احتقان برچسبشان را مطالعه کنید به خصوص داروهای سرماخوردگی و سرفه . مصرف الکل را قطع کنید.به طور مرتب ورزش کنید و اگر سیگار می کشید ، آن را ترک کنید…

 

این مقاله چقدر برای شما مفید بود؟

میانگین امتیاز: ۰ / ۵. تعداد رای: ۰

هنوز نظری ثبت نشده. شما اولین نفر باشید!

همانطور که این پست برای شما مفید بود

مارا در اینستاگرام‌هم دنبال کنید...

مقالات پیشنهادی

دیدگاه

0 نظر تاکنون ارسال شده است