سلامت قلب و چگونه قلبمان را از کار بیندازیم!

سلامت قلب و چگونه قلبمان را از کار بیندازیم!

وقتی به سلامت قلب می رسیم ، برخی از چیزها را نمی توانیم کنترل کنیم مانند بالارفتن سن ، سابقه خانوادگی ابتلا به بیماری قلبی . اما کارهایی هست که می توانید انجام دهید تا احتمال آسیب دیدن قلب و از کار افتادن قلب به حداقل برسد.

چه چیزهایی برای سلامت قلب مضر است؟

به گفته دکتر گرک فونارو – سخنگوی انجمن قلب آمریکا- ، یک مثقال پیشگیری از بیماری قلبی ، به یک خروار درمان می ارزد. برای کمک به قلب که به کار خود ادامه دهد و از پا نیفتد ، ۱۰ کار زیر را انجام ندهید:

۱-سیگار بکشید

یکی از مهمترین عامل بروز بیماری قلبی ، سیگار کشیدن است که مقدار فشار خون را افزایش داده وبه تشکیل لخته کمک می کند. همچنین ، کلسترول خوب HDL را کاهش می دهد. عامل شماره یک مرگ در آمریکا به شمار می رود. حتی یکی از سخت ترین عادت برای ترک کردن است. اما نتیجه حاصل از ترک سیگار بسیار مهم و حیاتی است.

وقتی سیگار را کنار می گذارید در مدت چند روز بعد از ترک سیگار قلب نفس می کشد . بعد از یک سال خظر ابتلا به بیماری قلبی به نصف می رسد. بعد از ۱۰ سال زندگی بدون سیگار ، مثل این است که شما اصلا سیگاری نبوده اید.

۲-درد قفسه سینه را جدی نگیرید

وقتی که قلبتان به معنای واقعی درد می گیرد و نمی دانید چرا ، لازمست که علت درد را پیگیری کنید. اگر در حین انجام فعالیت بدنی  درد قفسه سینه احساس می کنید ، یک چراغ خطراست. اماا گر بعد از صرف یک غذای سنگین احساس درد می کنید ممکنست بر اثر مشکل معده باشد . درد قلب شبیه احساس فشار است تا اینکه یک درد باشد. بیشتر افراد درد را در جلو سینه احساس می کنند که به شانه ها و چانه یا به سمت پایین و دست چپ انتشار می یابد.

اگر احساس می کنید که یک فیل روی قفسه سینه تان نشسته است و عرق کرده اید ….بلافاصله با اورژانس تماس بگیرید.بدون توجه به احساس تان یا زمان بروز درد حتی وقتی که دکتر نتواند از راه تلفن به شما بگوید که در معرض خطر جدی قرار دارید باید به دنبال علت بروز  درد قفسه سینه بروید و پاسخ آن را پید ا کنید.

سلامت قلب
سلامت قلب

۳-به خودتان بقبولانید که این فقط یک مشکل ژنتیکی است

داشتن سابقه خانوادگی ابتلا به بیماری های قلبی یک عامل خطر مهم برا ی پیش بینی احتمال ابتلای فرد به بیماری قلبی است. به گفته انجمن قلب آمریکا اگر والدینتان در سن میانسالی یا کمتر دچار حمله قلبی شدند ، احتمال ابتلا به بیماری قلبی در  مردان دوبرابر و زنان ۷۰ درصد است .

به یاد داشته باشید که بیماری قلبی فقط با ژن مرتبط نیست ، کاری که شما با ژنتان می کنید مهم است. می توانید با قلب خود دوست باشید و احتمالات را شکست دهید….به طور مثال ، کلسترول بد یا LDL را کاهش دهید ، کاهش کلسترول بد تا ۵۰ درصد احتمال ابتلا به بیماری قلبی را به نصف می رساند.

پژوهشگران معتقدند که مصرف داروهای استاتین که کاهش دهنده کلسترول خون هستند هم به افرادی که سابقه خانوادگی ابتلا به بیماری قلبی را ذکر می کنند کمک می کند و احتمال ابتلا را کاهش می دهد. بدین ترتیب می توانید میزان خطر ابتلا را به صفر برسانید. بهترست درمورد پیدا کردن سوابق پزشکی خانوادگی خود فعالانه عمل کنید.اما به خاطر داشته باشید که سابقه خانوادگی شما ، سرنوشتتان را رقم نمی زند….

۴-چک آپ را به تعویق بیندازید

وقتی به طور منظم چک آپ نکنید و وضعیت سلامتی خود را پیگیری نکنید نمی توانید بفهمید که عوامل خطر بروز بیماری قلبی را دارید یا اگر داشتید ، بدتر شده اند یا نه. به گفته متخصصان بسیاری از نشانه های قلبی – عروقی به سادگی رفع می شونند مانند بالا بودن کلسترول خون یا بالا رفتن مقدار فشار خون.

اگر هزینه مراجعه به پزشک و چک آپ شما را متوقف کرده است ، بهترست بیشتر در این باره فکر کنید. به جای مراجعه به مراکز پزشکی خصوصی و گران  به مراکز دولتی مراجعه کنید اما چک آپ را به تعویق نیندازید…

۵-مثل سیب زمینی بی تحرک باشید

زندگی بی تحرک خطر ابتلا به بیماری های قلبی را افزایش می دهد. انجام فعالیت های بدنی یعنی طول عمر… ورزش کردن سبب کاهش مقدار فشار خون شده ، سطح کلسترول خون را کنترل کرده و وزن را هم کاهش می دهد. علاوه بر این ها ، عملکرد عروق خونی را بهتر کرده و استرس را برطرف می سازد.

حتی اگر به مدت ۲۰ سال است که فعالیت بدنی نداشته اید ، هیچ وقت دیر نیست… فقط لازمست که قبل از شروع فعالیت بدنی با پزشک خود مشورت کنید . برنامه ورزشی خود را به طور دقیق برای پزشک توضیح دهید و توصیه های وی را جدی بگیرید.

۶-داروهای خود را مصرف نکنید

اگر داروهای قلبی خود را مصرف نکنید ، ممکنست دچار حمله قلبی شوید. حتما نباید دچار سکته قلبی یا مغزی شوید تا اهمیت مصرف دارو را درک کنید. مصرف داروهای قلبی سلامتی شما را بیمه می کند . هرگز یک داروی قلبی را قطع نکنید . مقدار مصرف را هم بدون مشورت با پزشک تغییر ندهید.

داروها و سلامت قلب
داروها و سلامت قلب

۷-سایز دور کمرتان را اندازه گیری نکنید و فقط هر بار لباسی با سایز بزرگتر بخرید!

اگر اندازه دور کمرتان به آرامی در حال افزایش است یعنی باید نگران باشید. تجمع چربی در ناحیه شکم سبب می شود که  بدنتان شبیه به سیب شود. ممکنست به خاطر ابتلا به سندرم متابولیک بروز کند. سندرم متابولیک عامل خطریست که به بروز بیماری قلبی ، سکته مغزی یا دیابت کمک می کند. همچنین ، دیواره شریان ها را سخت کرده و مقاومت به انسولین و التهاب ایجاد می کند.

اگر دور کمر تان زیاد تر از حد طبیعی است یعنی خطر ابتلا به بیماری قلبی برای شما دو برابر شده است. بنا براین ، بهترست تلاش خود را هم برای کاهش چربی دور شکم و پیروی از یک سبک زندگی سالم  را دو برابر کنید. بزرگ شدن شکم فقط با سایز لباس و ظاهر رابطه ندارد بلکه با سلامتی شما مرتبط است.

۸-به تپش قلبتان اهمیت ندهید

تپش قلب با احساسی ناراحتی در قفسه سینه ، کوتاه شدن تنفس یا احساس غش کردن مشخص می شود. ممکنست واقعا بیمار به خاطر ابتلا به آریتمی قلبی ، غش کند و از حال برود. این عارضه به خاطر اختلال در ریتم الکتریکی قلب ایجاد می شود. در این صورت ممکنست قلب سریعتر یا آرام تر بزند به هر حال ضربان قلب نامنظم است.

اگر برای یک ثانیه احساس تپش قلب می کنید که برطرف می شود زیاد مهم نیست ممکنست به خاطر مصرف کافئین ، شکلات ، ابتلا به آسم یا مصرف داروهای سرد بروز کرده باشد. اما اگر به طور مرتب تپش قلب دارید یا با نشانه های دیگری همراه است باید به پزشک مراجعه کنید.

۹-فشار خون خود را کنترل نکنید

بهترین راه برای آسیب رساندن به قلب این است که بگذارید مقدار فشار خونتان بالا برود و دارویی برای کاهش آن مصرف نکنید. فقط نیمی از بزرگسالان آمریکایی مبتلا به پُرفشاری خون ، مقدار فشار خون خود را کنترل می کنند. خارج شدن مقدار فشار خون از کنترل ، یعنی بیشتر کار کردن قلب که به بروز نارسایی قلب می انجامد.  همچنین ، می تواند شریان ها را سخت تر کرده ، احتمال بروز حمله قلبی ، سکته مغزی و مشکلات دیگر را بیشتر کند.

۱۰-بی حد و اندازه بخورید

بیش وزنی و چاقی با بیماری قلبی ، نارسایی قلبی و کوتاه شدن عمر مرتبط است. هیچ تردیدی نیست که کاهش وزن بسیار سخت است اما خبر خوب این است که حتی کاهش مقدار کمی از وزن هم می تواند عوامل خطر بروز بیماری قلبی را کاهش دهد. میوه و سبزی ، آجیل بیشتر مصرف کنید ، چربی های اشباع شده و کلسترول را کمتر مصرف کنید.

چربی ترانس مصرف نکنید. البته بدین معنا نیست که اصلا چربی نخورید. چربی ماهی ، زیتون ، روغن زیتون ، آجیل ، آووکادو برای سلامت قلب مفید است و باید در حد اعتدال مصرف شود. کاهش کالری تا ۱۰۰ کالری در روز می تواند در طول یک سال ۵ کیلو از وزن بدن بکاهد. یعنی یک برش نان ، یک لیوان سودا یا نصف شیرینی را حذف کنید تا تغییرات کوچک را به مرور زمان مشاهده نمایید.

این مقاله چقدر برای شما مفید بود؟

میانگین امتیاز: ۲.۲ / ۵. تعداد رای: ۶

هنوز نظری ثبت نشده. شما اولین نفر باشید!

همانطور که این پست برای شما مفید بود

مارا در اینستاگرام‌هم دنبال کنید...

مقالات پیشنهادی

دیدگاه

0 نظر تاکنون ارسال شده است