تاثیر ورزش روی قلب و عروق چگونه است؟

تاثیر ورزش روی قلب و عروق چگونه است؟

تاثیر ورزش روی قلب و عروق انسان هم می‌تواند مثبت باشد و هم می‌تواند منفی باشد و ما در این مقاله می‌خواهیم به تاثیر ورزش روی قلب بپردازیم.

چاقی یک بیماری پیچیده است که متابولیسم کل بدن را تحت تاثیر قرار می دهد و با افزایش خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی (CVD) و دیابت نوع ۲ (T2D) مرتبط است. ورزش بدنی فواید زیادی برای سلامتی دارد و ابزار مهمی برای مبارزه با چاقی و بیماریهای همراه آن، از جمله بیماریهای قلبی عروقی است.

ورزش از شروع و توسعه بیماری قلبی عروقی جلوگیری می کند و یک ابزار درمانی مهم برای بهبود نتایج برای بیماران مبتلا به بیماری قلبی عروقی است. برخی از مزایای ورزش عبارتند از بهبود عملکرد میتوکندری، ترمیم و بهبود عروق، و آزاد شدن میوکین ها از ماهیچه های اسکلتی که باعث حفظ یا تقویت عملکرد قلب و عروق می شود.

در این بررسی ما مکانیسم هایی را مورد بحث قرار خواهیم داد که از طریق آن ورزش باعث ارتقای سلامت قلب و عروق می شود.

اثرات ورزش بر روی کار کرد قلب و عروق

خب در ادامه تاثیر ورزش روی قلب را بیشتر توضیح می‌دهیم. چاقی و بیماریهای مرتبط با آن با سرعت زیادی در سراسر ایالات متحده و در سراسر جهان در حال افزایش است.چاقی با بسیاری از اثرات نامطلوب سلامتی، از جمله افزایش خطر بیماری های قلبی عروقی (CVD)، دیابت نوع ۲ ، برخی سرطان ها و مرگ مرتبط است. احتمال ابتلا به بیماری های قلبی عروقی در افراد چاق دو برابر بیشتر از افراد با وزن مناسب است.

تمرین بدنی منظم چندین اثر مفید بر سلامت کلی دارد.در حالی که کاهش توده بدن و چاقی علت های اولیه ورزش کردن نیستند، ورزش نکردن می تواند واسطه بیماری های متعددی باشد که چاقی مستعد آن است.

تاثیر ورزش روی قلب و عروق
تاثیر ورزش روی قلب و عروق

چندین مطالعه اخیر نشان داده اند که فعالیت بدنی پایدار با کاهش نشانگرهای التهاب، بهبود سلامت متابولیک، کاهش خطر نارسایی قلبی و بهبود بقای کلی مرتبط است.

ورزش با بهبود تحمل گلوکز، حساسیت به انسولین، و کاهش غلظت چربی در گردش سلامت کلی متابولیک را بهبود می بخشد و رشد بافت چربی را در بدن کاهش می دهد این در درجه اول از طریق کاهش بافت چربی  در ماهیچه های اسکلتی، کبد و بافت چربی اتفاق می افتد. ورزش بدنی همچنین می تواند عملکرد قلب و عروق را از طریق سازگاری با قلب و سیستم عروقی بهبود بخشد.

از دیگر تاثیر ورزش روی قلب می‌توان اشاره کرد به باعث شدن آن بر کاهش ضربان قلب، فشار خون و نشانگرهای آتروژنیک و افزایش سلامت قلب می شود. ورزش خونرسانی میوکارد را بهبود می بخشد و سطح کلسترول خوب  با چگالی بالا (HDL) را در عروق  افزایش می دهد که همه اینها باعث کاهش استرس بر قلب و بهبود عملکرد قلبی عروقی در افراد سالم و بیمار می شود.

با توجه به علاقه روزافزون به درمانهای مبتنی بر ورزش، در مورد فواید تاثیر ورزش روی قلب و عروق و مکانیسمهای بالقوهای که از طریق آن رخ میدهند صحبت خواهیم کرد.

بیماری قلب و عروقی

بیماری قلبی عروقی (CVD) علت اصلی عوارض و مرگ و میر در سراسر جهان است (۳۱، ۳۲). تقریباً نیمی از بزرگسالان در ایالات متحده حداقل یک عامل خطر کلیدی برای ایجاد سکته قلبی را دارند (یعنی فشار خون بالا، کلسترول بالا یا سیگار کشیدن).   

این شرایط می تواند منجر به حوادث قلبی بالقوه کشنده مانند سکته مغزی، انفارکتوس میوکارد (حمله قلبی) یا ایست قلبی شود. اگرچه بیماری قلبی عروقی می تواند در پاسخ به عوامل متعددی ایجاد شود، اما شیوع بیماری قلبی مرتبط با چاقی به سرعت در حال افزایش است.

بیماری قلب و عروقی
بیماری قلب و عروقی

این می تواند به دلایل مختلفی رخ دهد، یکی اینکه رژیم غذایی پرچرب یا چاقی می تواند منجر به فشار خون بالا شود.فشار خون بالا باعث افزایش بار اضافی بطن چپ می شود و بطن چپ را مجبور می کند سخت تر کار کند. این منجر به هیپرتروفی پاتولوژیک دیواره های بطنی و اتساع محفظه بطنی می شود که در نهایت منجر به کاهش عملکرد میوکارد و شروع نارسایی قلبی می شود.

تاثیر ورزش روی قلب. با کاهش عملکرد میوکارد، سیستم قلبی عروقی مختل می شود و در نتیجه جریان خون ناقص به عروق خونی میرسد.اکسیژن و مواد مغذی قادر به پاسخگویی به نیازهای فیزیولوژیکی بدن نیستند و در نتیجه منجر به افزایش شدید ضربان قلب و خستگی مفرط و همچنین مرکب شدن مشکلات سلامتی مانند احتقان ریوی، احتباس مایعات و آریتمی می شود.

یکی دیگر از علل بالقوه بیماری های قلبی و عروقی مرتبط با چاقی، اضافه بار متابولیک قلب است که می تواند مستقل از فشار خون بالا رخ دهد.قلب یک “همه چیزخوار متابولیک” است (۵۰)، اما در حالت افزایش بافت چربی به بدن و عروق خونی باعث افزایش جذب انسولین و قند خون میشود.

تمرینات ورزشی سلامت قلب و عروق را بهبود می بخشد

عوامل خطر متعددی وجود دارد که منجر به ایجاد و پیشرفت بیماری های قلبی می شود، اما یکی از برجسته ترین آنها سبک زندگی بی تحرک است.سبک زندگی کم تحرک را می توان هم با چاقی و هم سطح پایین فعالیت بدنی مشخص کرد.بنابراین، مداخلات سبک زندگی با هدف افزایش فعالیت بدنی و کاهش چاقی، روشهای درمانی جذابی برای مبارزه با اکثر انواع بیماری های قلبی غیر مادرزادی هستند.

فعالیت بدنی عوامل خطرزای قلبی عروقی را کاهش می دهد

تاثیر ورزش روی قلب با فواید سلامتی متعددی برای کاهش پیشرفت و توسعه چاقی، T2D و CVD مرتبط است.چندین کارآزمایی بالینی تصادفی شده نشان داده اند که مداخلات سبک زندگی از جمله ورزش متوسط و رژیم غذایی سالم باعث بهبود سلامت قلبی عروقی در جمعیت های در معرض خطر می شود.

افراد مبتلا به سندرم متابولیک که در یک برنامه ۴ ماهه رژیم غذایی (محدودیت کالری) یا مداخله ورزشی شرکت کردند، کاهش چربی، کاهش فشار خون سیستولیک، دیاستولیک و میانگین فشار خون شریانی و کاهش کلسترول کل و کلسترول لیپوپروتئین با چگالی کم (LDL) را داشتند. هم رژیم غذایی و هم مداخله ورزش این پیامدهای قلبی عروقی را به میزان مشابهی بهبود می بخشد.

فعالیت بدنی عوامل خطرزای قلبی عروقی را کاهش می دهد
فعالیت بدنی عوامل خطرزای قلبی عروقی را کاهش می دهد

چندین مطالعه قبلی اثرات رژیم غذایی و ورزش را به طور مستقل یا به صورت ترکیبی بر سلامت متابولیک و قلب و عروق بررسی کرده اند و مشخص کرده اند که رژیم غذایی، ورزش یا ترکیبی از رژیم غذایی و ورزش باعث کاهش وزن، کاهش چربی احشایی، کاهش تری گلیسیرید پلاسما می شود و این دیگر تاثیر ورزش روی قلب است که باعث بهبود عملکرد آن می‌شود.

گلوکز، سطح بالای کلسترول بد خون و فشار خون، نشان می دهد ورزش، مستقل از تغییرات توده بدن، منجر به بهبود قابل توجهی در سلامت قلبی عروقی و متابولیک می شود. می‌توانید مقاله کلسترول و بیماری های قلبی رو بخوانید.

اگر چه تجزیه و تحلیل دقیق از تأثیر گسترده رژیم غذایی بر سلامت قلب خارج از محدوده این بررسی است، اهمیت رژیم غذایی و ورزش در کنار هم نباید نادیده گرفته شود، زیرا بسیاری از مطالعات نشان داده اند که سلامت قلب و عروق به میزان بیشتری در پاسخ به آن بهبود می یابد.ورزش تأثیر مشابهی بر بهبود قلب و عروق در افراد لاغر و دارای اضافه وزن دارد.

نتیجه گیری

میزان بیماری قلبی عروقی مرتبط با چاقی به سرعت در حال افزایش است و اغلب با عوارض جانبی دیگری از جمله دیابت نوع ۲ همراه است.واضح است که ورزش عوامل خطر قلبی عروقی را کاهش می دهد و این کاهش عوامل خطر مستقل از تغییرات وزن بدن یا بروز دیابت نوع ۲ است.ورزش همچنین یک درمان درمانی مهم برای بیمارانی است که بیماری های قلبی عروقی دارند  که بیشتر خواص محافظتی و ترمیمی ورزش را نشان می دهد.

در این مقاله به خوبی تاثیر ورزش روی قلب و عروق را به شما عزیزان توضیح دادیم و مشکلی در این باره داشتید پیشنهاد می‌شود از طریق نوبت دهی آنلاین یک نوبت ویزیت قلب برای خود تهیه کنید تا معاینه شوید و از سلامتی خود مطمئن شوید.

این مقاله چقدر برای شما مفید بود؟

میانگین امتیاز: ۳ / ۵. تعداد رای: ۳

هنوز نظری ثبت نشده. شما اولین نفر باشید!

همانطور که این پست برای شما مفید بود

مارا در اینستاگرام‌هم دنبال کنید...

مقالات پیشنهادی

دیدگاه

0 نظر تاکنون ارسال شده است