مبانی بیماری قلبی و آشنایی با آن‌ها

مبانی بیماری قلبی و آشنایی با آن‌ها

در این مقاله می‌خواهیم به مبانی بیماری قلبی بپردازیم و با آن‌ها آشنا شویم. بسیاری از مردم بیماری قلبی را مشکلی برای مردان می دانند، با این حال این بیماری یکی از علل اصلی مرگ و میر زنان در سراسر جهان است.

در ایالات متحده، بیماری قلبی عامل شماره یک مرگ و میر زنان در سال ۲۰۱۷ بود که حدود یک مورد از هر پنج مرگ و میر زنان را تشکیل می داد.

در مقایسه، سرطان سینه باعث مرگ تنها یک مورد از هر ۳۸ زن در ایالات متحده می شود. تقریباً دو سوم زنانی که به طور ناگهانی بر اثر بیماری عروق کرونر قلب فوت کردند، قبل از مرگ هیچ علامتی از ناراحتی قلبی نداشتند. به همین دلیل مهم است که معاینات منظم داشته باشید و خطر ابتلا به بیماری قلبی را درک کنید.

بیماری قلبی نوعی بیماری قلبی عروقی است

این بدان معناست که بر قلب و عروق خونی شما تأثیر می گذارد. انواع مختلفی از بیماری قلبی وجود دارد

شایع ترین بیماری در ایالات متحده بیماری عروق کرونر (CAD) یا بیماری عروق کرونر قلب است.رگ های خونی که ماهیچه قلب را تامین می کنند را تحت تاثیر قرار می دهد و بیشتر با حملات قلبی همراه است.

نوع دیگر بیماری عروق مغزی است که رگ های خونی تامین کننده مغز را تحت تاثیر قرار می دهد. این نوع بیشتر با سکته مغزی همراه است.CAD یا CHD زمانی اتفاق می‌افتد که لکه‌های سختی به نام پلاک در رگ‌های خونی ایجاد می‌شوند که خون را به قلب می‌رسانند.

پلاک از کلسترول، یک ماده چربی مانند که در خون یافت می شود، تشکیل شده است. تجمع پلاک باعث می شود شریان ها (رگ های خونی منتهی به قلب) باریک تر شوند و انعطاف پذیری کمتری داشته باشند. این فرآیند آترواسکلروز نامیده می شود.حمله قلبی زمانی اتفاق می‌افتد که یک پلاک از دیواره رگ خونی جدا می‌شود و لخته‌ای را تشکیل می‌دهد که شریان خونرسانی به قلب را مسدود می‌کند.

به دلیل این انسداد، خون غنی از اکسیژن که قلب برای پمپاژ آن نیاز دارد، نمی تواند به آن برسد. در نتیجه ممکن است بخشی از عضله قلب آسیب ببیند یا بمیرد.مطالعات اخیر نشان داده است که استاتین ها، نوعی داروی کاهش دهنده کلسترول، ممکن است میزان پلاک را در رگ های خونی افراد مبتلا به HIV کاهش دهند. بنابراین، استاتین ها ممکن است به کاهش خطر بیماری قلبی در افراد مبتلا به HIV کمک کنند.

مبانی بیماری قلبی و آشنایی با آن‌ها
مبانی بیماری قلبی

علائم حمله قلبی

برای برخی افراد، اولین علامت و مبانی بیماری قلبی حمله قلبی است. علائم حمله قلبی عبارتند از:

درد، فشار یا ناراحتی در قفسه سینه: این ممکن است مانند سنگینی، درد، سوزش، پری، فشردن یا ضربه زدن باشد.

  • تنگی نفس
  • سوء هاضمه یا سوزش سر دل
  • حالت تهوع یا استفراغ
  • درد در بازوها، شانه چپ، گردن، گلو، فک یا پشت
  • تپش قلب (ضربان نامنظم)
  • افزایش ضربان قلب (قلب “تند”)
  • ضعف
  • سرگیجه
  • تعریق

مانند مردان، شایع ترین علامت حمله قلبی در زنان درد یا ناراحتی قفسه سینه است. با این حال، یک مطالعه گزارش داد که از هر ده زن، چهار زن در طول حمله قلبی هیچ درد قفسه سینه ای را تجربه نکرده اند.

در سال ۲۰۱۶، انجمن قلب آمریکا تأیید کرد که زنان بیشتر از مردان به برخی از علائم رایج دیگر، به ویژه تنگی نفس، حالت تهوع یا استفراغ، و درد کمر یا فک مبتلا می شوند. بسیاری از زنانی که دچار حمله قلبی شده اند گزارش می دهند که به سادگی احساس می کنند که دچار سوء هاضمه هستند. اگر علائم حمله قلبی را احساس کردید، فورا به پزشک مراجعه کنید.

اگر میخواهید درباره حمله قلبی بیشتر بدانید این مقاله را بخوانید.

عوامل خطر برای بیماری های قلبی

عوامل خطر و مبانی بیماری قلبی چیست؟ از هر سه زنی که به طور ناگهانی بر اثر بیماری عروق کرونر قلب فوت می کنند، دو نفر از قبل هیچ علامتی ندارند. بنابراین باید عوامل خطر بیماری قلبی را بشناسید و سلامت قلب را حفظ کنید. یکی از مهمترین عوامل سابقه خانوادگی است.

اگر فردی در خانواده شما به بیماری قلبی مبتلا بوده است، شما در معرض خطر بیشتری برای مشکلات قلبی خود هستید.سن و جنسیت نیز بر سلامت قلب تاثیر می گذارد. به طور کلی، مردان بیشتر از زنان و در سنین پایین‌تر در معرض خطر هستند.

برای مردان، این خطر در سن ۴۵ سالگی شروع به افزایش می کند و هر سال افزایش می یابد. برای زنان، این خطر معمولاً تا پس از یائسگی، زمانی که زنان اثر محافظتی استروژن را از دست می‌دهند، افزایش نمی‌یابد. در سن ۶۵ سالگی، خطر بیماری قلبی در زنان به طور قابل توجهی افزایش می یابد.

سایر عوامل خطر بیماری قلبی عبارتند از:

  • فشار خون بالا
  • کلسترول بالا و/یا تری گلیسیرید بالا (هیپرلیپیدمی)
  • سیگار کشیدن
  • عدم ورزش / عدم تحرک بدنی
  • فشار
  • رژیم غذایی و تغذیه نامناسب
  • اضافه وزن یا چاق بودن
  • دیابت
  • مصرف الکل
  • افسردگی

کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی

در حالی که ممکن است نتوانید برخی از عوامل خطر را تغییر دهید، می توانید کارهای زیادی برای کاهش خطر ابتلا به مشکلات قلبی انجام دهید:

سیگار را ترک کنید – سیگار بزرگترین عامل خطر برای بیماری قلبی است. اگر در حال حاضر ترک سیگار گزینه مناسبی برای شما نیست، سعی کنید میزان مصرف سیگار را کاهش دهید.

مراقب فشار خون خود باشید – فشار خون بالا بار کار قلب را افزایش می دهد. اگر فشار خون بالا دارید، با ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی خود در مورد گزینه های درمانی صحبت کنید. اگر فشار خون بالا دارید، داروهای تجویز شده خود را روزانه مصرف کنید.

اطمینان حاصل کنید که پزشک سطح چربی شما را بررسی می کند – اگر داروهای HIV باعث افزایش سطح کلسترول یا تری گلیسیرید شما می شود، ممکن است نیاز به تعویض دارو یا استفاده از داروهای کاهش دهنده چربی مانند استاتین داشته باشید.

رژیم غذایی و تغذیه مناسب نیز می تواند به شما در حفظ سطح چربی سالم کمک کند.به طور منظم ورزش کنید – فعالیت بدنی می تواند به کاهش خطر ابتلا به بیماری قلبی کمک کند. همچنین ممکن است به کاهش کلسترول و فشار خون شما کمک کند.

مراقب وزن خود باشید – اگر اضافه وزن دارید، احتمال ابتلا به بیماری قلبی بیشتر است.مطمئن شوید که پزشکتان قند خون شما را چک می کند – اگر دیابت یا قند خون بالا دارید، خطر ابتلا به بیماری قلبی در شما بیشتر است. کنترل سطح قند می تواند خطر شما را کاهش دهد.

اگر از داروهای خاص HIV استفاده می کنید، ممکن است در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به دیابت باشید. بنابراین، مهم است که سطح قند خون خود را به طور منظم چک کنید.

اسیدهای چرب امگا ۳ را دریافت کنید – این اسیدها به طور طبیعی در ماهی، آجیل، دانه ها و روغن های گیاهی یافت می شوند، اما می توانند به عنوان مکمل نیز مصرف شوند.استرس را مدیریت کنید. به دنبال راه‌هایی برای مقابله مثبت با استرس‌های زندگی باشید – چه صحبت با یک درمانگر باشد یا ادغام مدیتیشن یا یوگا در زندگی‌تان.

کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی
کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی

مراقبت از خود

ارائه‌دهنده مراقبت‌های بهداشتی شما می‌تواند خطر ابتلا به بیماری قلبی را با بررسی فشار خون، کلسترول و قند خون شما و با اطلاع از سابقه بیماری قلبی در خانواده‌تان تعیین کند. اگر در معرض خطر بالا هستید یا از قبل علائمی دارید، ممکن است پزشک آزمایش‌هایی را پیشنهاد کند که می‌تواند تشخیص دهد که آیا بیماری قلبی دارید یا خیر.

داروها نیز ممکن است لازم باشد. آنها می توانند عوامل خطر بیماری قلبی مانند سطوح بالای چربی، فشار خون بالا، دیابت، ضربان قلب نامنظم و جریان خون پایین را درمان کنند.

خبر خوب این است که کارهای زیادی برای کمک به پیشگیری و مدیریت بیماری قلبی وجود دارد. انتخاب‌های سبک زندگی سالم، مانند ترک سیگار، بهبود رژیم غذایی، انجام معاینات پزشکی منظم و فعال ماندن، همگی می‌توانند به شما در مراقبت از قلبتان کمک کنند.

وقتی تغییرات سبک زندگی کافی نباشد، چندین دارو و سایر رویکردهای پزشکی در دسترس هستند.

مقالات پیشنهادی

دیدگاه

0 نظر تاکنون ارسال شده است